0 0
Geroosterde groenten met quinoa en feta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 courgette
1 aubergine
2 rode puntpaprika
1 rode ui
2 tenen knoflook
1 tros troskerstomaatjes
1 eetlepel honing
2 takjes tijm
2 eetlepels balsamico azijn
olijfolie extra vergine
peper en zout
ca. 250 g gekookte quinoa (warm)
200 g feta

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Geroosterde groenten met quinoa en feta

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

De afgelopen weken zijn we druk bezig geweest met het opfrissen en verfraaien van onze keuken. De bedoeling was om het op één lang weekend klaar te hebben, maar uiteindelijk werden het bijna 10 dagen! Geloof het of niet, maar we zijn nog niet helemaal klaar. Over enkele weken komt het nieuwe werktablet en daarmee zijn we dan nog een dagje bezig. Geen idee waarom ik dit vertel 😉 In elk geval is het door die drukte dat we nog weinig toonbaars hebben gekookt. Het hoeft natuurlijk niet altijd ingewikkeld te zijn om lekker te zijn, dat bewijst deze ovenschotel van geroosterde groenten met quinoa en feta. Het is een doordeweeks gerecht dat hier regelmatig in diverse variaties op tafel komt

In plaats van zuiderse geroosterde groenten met quinoa en feta kan je in de winter ook knol- en wortelgroenten, gebruiken.

Misschien lust je deze versie met kikkererwten en polenta ook wel.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. We zijn trouwens ook op Pinterest te vinden. Hopelijk tot gauw!

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de gewassen courgette, aubergine en puntpaprika’s in hapklare blokjes en doe ze in een ovenschaal. Pel de ui en snijd in partjes. Doe die samen met de hele, ongepelde knoflooktenen bij de groenten. Druppel er twee eetlepels olijfolie, de honing en de balsamico over. Bestrooi met tijmnaaldjes, peper en zout. Schep goed om en plaats ca. 20 minuten in de oven. Halverwege nog eens omscheppen.

2
Done

Kook intussen de quinoa volgens de aanwijzing op de verpakking. Snij de kerstomaatjes in trosjes van 3. Haal de groenten uit de oven. Haal de knoflookteentjes eruit duw de gare look uit de pel. Schep de lookpulp en de quinoa voorzichtig onder de groenten. Verdeel de tomaatjes (met steeltjes) over de groenten en plaats nog 10 minuten in de oven.

3
Done

Werk de groenteschotel af met verkruimelde feta en eventueel nog wat olijfolie.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Indiase stoverij met geurige rijst
previous
Indiase stoverij met geurige rijst
Hoe je van een brownie een geweldig lekker exotisch gebakje maakt
next
Hoe je van een brownie een geweldig lekker exotisch gebakje maakt
Indiase stoverij met geurige rijst
previous
Indiase stoverij met geurige rijst
Hoe je van een brownie een geweldig lekker exotisch gebakje maakt
next
Hoe je van een brownie een geweldig lekker exotisch gebakje maakt

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here