Ingredients
-
Passievruchten coulis
-
4 passievruchten
-
1 sinaasappel
-
2 eetlepels rietsuiker
-
Het gebakje
-
4 (glutenvrije) brownies
-
200 g kokosyoghurt(gezoet of ongezoet naar keuze)
-
3 peulen kardemom(facultatief)
-
1 dunne schijf verse ananas
-
enkele frambozen
-
enkele blauwe bessen
-
1 limoen, enkel voor de zeste/schil
-
kokosschilfers
-
munt- of citroenmelisseblaadjes
Directions
Laatst ontvingen we van Albert Heijn de uitnodiging om enkele van hun nieuwe glutenvrije producten te testen. Een uitdaging die we maar al te graag aangingen. Naast uitbreiding van hun gamma werden de producten ook in een nieuw, herkenbaar zeegroen jasje gestoken.
Steeds meer mensen kampen met voedselallergieën, waardoor de vraag naar o.a. lekkere glutenvrije producten stijgt. Nieuwsgierig trok ik naar de dichtstbijzijnde AH en daar trof ik zoals beloofd alle glutenvrije producten in één schap. Je verliest dus geen tijd meer met de hele winkel te doorzoeken. Wat zou ik kiezen? Uiteindelijk vulde ik mijn winkelkar o.a. met glutenvrije macaroni, lasagne en brownies. Als pasta fan waren die eerste twee een logische keuze. Zelf ben ik niet zo’n snoeper, maar ik dacht dat het wel leuk was om jullie te leren hoe je van een brownie een geweldig lekker exotisch gebakje maakt. De brownie is natuurlijk ook heel lekker zonder de topping.
Dit exotisch gebakje ziet er uit alsof het rechtstreeks van bij een chique patissier komt, maar je maakt het in een handomdraai zelf. Er komt geen oven aan te pas én het is zowel gluten- als lactosevrij én vegan. Het exotische komt van de kokos, limoen, passievrucht en kardemom, allemaal smaken die perfect samengaan. Je kunt de passievruchtencoulis kant-en-klaar kopen, maar hij is even snel zelf gemaakt. Laat hem wel afkoelen, voordat je hem serveert. De kardemom plet je in een vijzel, verwijder de groene peulen en verpulver de zaadjes. Zeef ze daarna. Geen vijzel in huis, plet ze met de bolle kant van een lepel.
Serveertip:
- Als decoratie trok ik een cirkel chocolade op het bord, dat doe je met decoratiestiften, te koop bij o.a. AH, Delhaize, Aveve … Gebruik een klein bordje als mal. Giet de coulis erin.
- Liever geen poespas? Giet een bodempje coulis in diepe borden en zet het gebakje er middenin.
- Doe de kokosroom in een (wegwerp)spuitzak voor een mooi resultaat.
- Zet de vruchten en stukjes fruit vast met een toefje kokosyoghurt.
Meer glutenvrije recepten vind je hier.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. We zijn trouwens ook op Pinterest te vinden. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
De passievruchtencoulisHalveer de passievruchten, schep het vruchtvlees eruit en doe dit in een zeef die je boven een sauspannetje zet. Druk er met behulp van een lepel zoveel mogelijk sap uit. Verwijder de pulp. Pers nu de sinaasappel uit boven de zeef. Zet het pannetje met vruchtensap op een middelhoog vuurtje, voeg de rietsuiker toe en laat inkoken tot een stroperige saus/coulis. Laat afkoelen. |
2
Done
|
Het gebakjeWas de bessen en frambozen en dep ze voorzichtig droog. Snij de ananas in driehoekjes. |
3
Done
|
Halveer de brownies in de lengte. Spuit een laagje kokosyoghurt over de onderkanten en leg de bovenkanten er weer op. Spuit enkele toefjes bovenop elke brownie en plaats de vruchten er willekeurig op. Vul eventuele openingen op met toefjes kokosyoghurt. Werk af met de kokosschilfers en munt- of citroenmelisseblaadjes. |
4
Done
|
Verdeel de coulis over vier kommen of schaaltjes, plaats de brownie gebakjes erop. Rasp er wat limoenschil over. |