Ingredients
-
De komkommer
-
1/2 komkommer
-
50 g water
-
50 g suiker
-
50 g witte wijnazijn of chardonnay azijn
-
De sushirollen
-
2 norivellen
-
2 porties bereide sushirijstbereiden volgens verpakking met Japanse rijstazijn en suiker)
-
sushimatje
-
Wasibimayonaise
-
4 eetlepels mayonaise
-
1 eetlepel wasabi
-
sap van 1/2 limoen
-
Afwerking
-
Kikoman sojasaus
-
gariingemaakte Japanse gember
-
radijsscheuten
Directions
Ik ben dol op sushi en met deze rollen probeerde ik mijn vegetarische ouders te overtuigen. Als je niet gewend bent aan de smaak van nori, wasabi en gemarineerde gember dan is dit natuurlijk een nieuwe ervaring. Gelukkig viel het in de smaak.
Nog sushi? Kijk hier.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
De gemarineerde komkommer(voorbereiding minstens 2 uur op voorhand) |
2
Done
|
Rol het rolmatje (makisu) plat uit op het werkblad. Leg een vel nori met de ruwe kant omhoog op het matje. Verdeel een kwart van de sushirijst over de nori, maar laat aan de achterkant 1 cm onbedekt. Druk de rijst glad. Leg in het midden een rij komkommerrepen. Neem het matje in beide handen en rol hem voorzichtig, van u af, op waarbij u ervoor zorgt dat de komkommer in het midden blijft. Knijp voorzichtig in het opgerolde matje om de nori-rol stevig te maken. Ontrol het matje voorzichtig en maak met de rest van de ingrediënten nog een rol. Meng alle ingrediënten voor de mayonaise onder elkaar. Snijd de rollen elk in acht stukken met een zeer scherp mes. Veeg het mes schoon met een met rijstazijn bevochtigde doek na elke snede. |
3
Done
|
Schik de sushi op een bord, geef er ingemaakte gember en een kommetje sojasaus bij. Werk het bord af met een streepje wasabimayonaise en de radijsscheuten. |