Ingredients
-
4 schelvishaasjes
-
1 grote of 2 kleine venkelbewaar het groen/kruid als garnering
-
1 navelsinaasappel
-
4-6 kleine vastkokende aardappelen
-
20 taggiasche olijven
-
4 laurierblad
-
olijfolie extra vergine
-
naar smaak peper en zout
-
4 vellen bakpapiereventueel vervangen door aluminiumfolie
-
keukentouw
Directions
Venkelsalade met sinaasappel is een Italiaanse klassieker, maar ook warm is dit een geslaagde combinatie. Normaal ben ik niet zo een liefhebber van fruit in mijn hartige gerechten. Toch geven citrusvruchten een extraatje aan veel gerechten. Meestal koop ik volgens de seizoenen, ook vis. Die is vaak goedkoper. Schelvis is trouwens een lekkere vis, die zich voor allerlei gerechten leent. Om het zoete in dit gerecht te doorbreken, voegde ik taggiasche of taggia olijven toe, dit is een kleine, zeer smaakvolle olijvenvariant uit Ligurië. Om er een volwaardig hoofdgerecht van te maken voegde ik gekookte aardappelschijfjes toe.
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven op 220°. |
2
Done
|
Maak de venkel schoon en schaaf hem met een mandoline of V-schijf in fijne plakjes. Verdeel de venkel over 4 vellen bakpapier of aluminiumfolie. Snijd de sinaasappel a vif (in partjes zonder schil en witte vliesjes) en verdeel dit over de venkel, net zoals de olijven en aardappelplakjes. Bestrooi met peper en zout en doe hetzelfde met de visfilets. Leg de gekruide schelvishaasjes bovenop de venkel en leg op de vis het laurierblad. Bedruppel het geheel royaal met olijfolie en vouw tot papillotten. |
3
Done
|
|
4
Done
|