• Home
  • Vis
  • Schelvis met venkel en sinaasappel
0 0
Schelvis met venkel en sinaasappel

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4 schelvishaasjes
1 grote of 2 kleine venkel bewaar het groen/kruid als garnering
1 navelsinaasappel
4-6 kleine vastkokende aardappelen
20 taggiasche olijven
4 laurierblad
olijfolie extra vergine
naar smaak peper en zout
4 vellen bakpapier eventueel vervangen door aluminiumfolie
keukentouw

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Schelvis met venkel en sinaasappel

in papillot

Features:
  • Glutenvrij
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Venkelsalade met sinaasappel is een Italiaanse klassieker, maar ook warm is dit een geslaagde combinatie. Normaal ben ik niet zo een liefhebber van fruit in mijn hartige gerechten. Toch geven citrusvruchten een extraatje aan veel gerechten. Meestal koop ik volgens de seizoenen, ook vis. Die is vaak goedkoper. Schelvis is trouwens een lekkere vis, die zich voor allerlei gerechten leent. Om het zoete in dit gerecht te doorbreken, voegde ik taggiasche of taggia olijven toe, dit is een kleine, zeer smaakvolle olijvenvariant uit Ligurië. Om er een volwaardig hoofdgerecht van te maken voegde ik gekookte aardappelschijfjes toe.

 

Steps

1
Done

Verwarm de oven op 220°.

2
Done

Maak de venkel schoon en schaaf hem met een mandoline of V-schijf in fijne plakjes. Verdeel de venkel over 4 vellen bakpapier of aluminiumfolie. Snijd de sinaasappel a vif (in partjes zonder schil en witte vliesjes) en verdeel dit over de venkel, net zoals de olijven en aardappelplakjes. Bestrooi met peper en zout en doe hetzelfde met de visfilets. Leg de gekruide schelvishaasjes bovenop de venkel en leg op de vis het laurierblad. Bedruppel het geheel royaal met olijfolie en vouw tot papillotten.

3
Done

Vouw het papier tot pakketjes en gebruik keukentouw om het geheel vast te houden. Leg de pakketjes op een bakplaat en plaats 10 tot 15 minuten in de oven.

4
Done

Laat elke gast zelf zijn pakje openen of serveer in een geopend pakje, strooi er dan een beetje venkelkruid over.   

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Lamfilet
next
Tajine met lamsgehaktballetjes, feta, tuinbonen en ei
previous
Lamfilet
next
Tajine met lamsgehaktballetjes, feta, tuinbonen en ei

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here