Ingredients
-
1 pakje Beyond Mince (vegetarisch gehakt)
-
1 koffielepel Specerijen mix voor KöfteTe koop in Turkse winkel
-
1 koffielepel Provençaalse kruiden
-
1/3 pakje feta
-
olijfolie
-
2 - 3 porties ratatouille (zie recept deze blog)
-
couscous
-
1 theelepel ras el hanout
Directions
Laatst serveerde ik al vegetarische vogelnestjes met ‘Mince’ van Beyond Meat. Wist je trouwens dat de mince ook glutenvrij is? Het is een lekker alternatief voor vleeseters die nu en dan veggie willen eten. Vandaag maak ik vegetarische gehaktballetjes gevuld met feta. Wie toch liever echt gehakt heeft, vindt hier een gelijkaardig recept (keftedes). Wie vegan eet, kiest voor een vegan feta.
De mince of het gehakt is al op smaak gebracht en klaar voor gebruik, maar ik doe er nog extra kruiden en specerijen bij voor een eigen toets. Ik koos ervoor om er ratatouille bij te geven en (glutenvrije) couscous met een vleugje ras el hanout. Wij houden wel van de mediterrane keuken en mixen Grieks met Arbabisch, Zuid-Frans met Italiaans, enz. De smaken passen doorgaans perfect bij elkaar.
Volg dit recept voor de ratatouille. Je kunt het ook in een wok of een pan bereiden. Roerbak de groenten dan in wat olijfolie.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. We zijn trouwens ook op Pinterest te vinden. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Meng de mince met de kruiden, rol er balletjes van en duw in het midden een blokje feta. Boetseer het gehakt rond de feta. Bak de gehaktballetjes goudbruin in olijfolie. |
2
Done
|
Bereid intussen de couscous zoals vermeld op de verpakking en breng op smaak met de ras el hanout. Serveer de gehaktballen met couscous en ratatouille en verkruimel er nog wat feta over. |