Ingredients
-
1/3 kleine courgettemeng gele en groene courgette voor een mooi kleureffect
-
1 tomaat
-
1 lente-ui
-
5 + 4 als decoratie basilicumblaadjes
-
1 takje oregano
-
4 troskerstomaatjes
-
4 houten prikkertjes
-
olijfolie extra vergine
-
witte wijnazijn of chardonnay azijn
-
peper en zout
-
120 g grijze garnalenbij voorkeur zelf gepelde garnalen
-
Directions
Wanneer we gasten krijgen maak ik meestal één of meerdere hapjes of amuses. Meestal komt het tot stand met restjes, heel soms haal ik de nodige ingrediënten in huis. De rauwe groentetartaar, die ik voor dit recept gebruik, is gemaakt van groenten uit de moestuin. Een beetje gele en groene courgette, tomaatjes en lente-ui. Ik moest alleen de grijze garnalen kopen, maar je zou ze ook kunnen vervangen door rauwe ham, feta, mozzarella of tonijn uit blik. De groentetartaar kan je een halve dag op voorhand maken, dan kunnen de smaken extra goed intrekken.
Steps
1
Done
|
Ontpit en ontvel de tomaat. Snijd de courgette, lente-ui en tomaat in hele fijne blokjes (brunoise). Doe dit in een kommetje en giet er ca. 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel chardonnay azijn over. Voeg de fijngesneden basilicum en oregano blaadjes toe en breng op smaak met peper en zout. Laat dit eventueel even intrekken. |
2
Done
|
Doe de tartaar in glaasjes. Verdeel de garnalen erover en werk af met een prikkertje waarop een kerstomaatje en een basilicumblaadje is geprikt. |