0 0
Kalkoenrolletjes met tagliatelle en pompoen

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
De kalkoenrolletjes
4 plakjes Kalkoenfilet
4 plakjes Parmaham
4 blaadjes salie
4 plakjes Comtékaas
peper en zout
Italiaanse kruiden
klontje boter
4 houten prikkertjes
De tagliatelle
ca. 400 g flespompoen (butternut)
1 kleine ui
1 teentje knoflook
250 ml room of sojaroom
geraspte parmezaan
6 blaadjes salie
1 handjevol walnoten
peper

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kalkoenrolletjes met tagliatelle en pompoen

Features:
  • Lactosevrij
Cuisine:

Ingredients

  • De kalkoenrolletjes

  • De tagliatelle

Directions

Share

De pompoenen maken stilaan plaats voor kerstdecoraties, maar in de keuken blijven we nog even koken met pompoen. Laatst maakte ik een heerlijke pompoensoep, en met de rest ontstond dit recept voorKalkoenrolletjes met tagliatelle en pompoen. Ik serveerde er kalkoenrolletjes bij, gevuld met Italiaanse ham of prosciutto, comtékaas en een salieblad – een beetje geïnspireerd op saltimbocca.

Bij saltimbocca worden dunne plakjes kalfsvlees belegd met een plakje rauwe ham en een salieblad.  Sommigen rollen het vlees op – precies wat ik nu met kalkoen heb gedaan. (probeer deze visversie ook eens) Om het gerecht wat smeuïger te maken, legde ik er ook een paar plakjes comtékaas tussen.

Wat de tagliatelle met pompoen betreft, daarvoor haalde ik mijn inspiratie ook uit de Italiaanse keuken, waar pompoen en salie vaak samen worden gebruikt, bijvoorbeeld bij ravioli met pompoen en salieboter. Ik gebruikte trouwens een butternut of flespompoen en voor wie glutenvrij eet, gebruik glutenvrije tagliatelle.

Meer pompoenrecepten? Kijk hier!

Laat je ons weten wanneer je het recept van deze Kalkoenrolletjes met tagliatelle en pompoen geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!

Steps

1
Done

De kalkoenrolletjes

Klop de kalkoenlapjes één voor één tussen twee vellen vershoudfolie tot een dun lapje vlees. Bestrooi met peper, zout en Italiaanse kruiden. Beleg elk lapje met een plakje Parma- of andere ham, de comtékaas en een blaadje salie. Rol het vlees op, met de vulling uiteraard aan de binnenkant, en steek het vast met een prikkertje. Verhit wat boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Zet het vuur lager en bak verder tot het vlees gaar is, ongeveer 6-8 minuten. Houd ze warm.

2
Done

De tagliatelle met pompoen

Kook de tagliatelle al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de gepelde ui en knoflook, en snijd de geschilde butternutpompoen in kleine blokjes. Verwarm een beetje olijfolie en stoof hierin de ui en knoflook glazig. Voeg dan de pompoenblokjes toe en roerbak ze ongeveer 5 minuten. Voeg 100 ml water toe en laat de pompoen op zacht vuur garen tot hij bijna gaar is. Doe de room erbij en de helft van de fijngesneden salie en laat inkoken tot sausdikte. Roer er de geraspte Parmezaan door en breng op smaak met peper en zout. Voeg tenslotte de al dente gekookte tagliatelle toe en roer goed door.

3
Done

Afwerking

Schik de tagliatelle met pompoen op verwarmde borden, leg de gehalveerde kalkoenrolletjes ernaast en strooi de gehakte walnoten en de resterende salieblaadjes eroverheen.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Dessert van aardbeien, bladerdeeg en een crème van mascarponeroom
previous
Dessert van aardbeien, bladerdeeg en een crème van mascarponeroom
Dessert van aardbeien, bladerdeeg en een crème van mascarponeroom
previous
Dessert van aardbeien, bladerdeeg en een crème van mascarponeroom

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here