Ingredients
-
De kalkoenrolletjes
-
4 plakjes Kalkoenfilet
-
4 plakjes Parmaham
-
4 blaadjes salie
-
4 plakjes Comtékaas
-
peper en zout
-
Italiaanse kruiden
-
klontje boter
-
4 houten prikkertjes
-
De tagliatelle
-
ca. 400 g flespompoen (butternut)
-
1 kleine ui
-
1 teentje knoflook
-
250 ml room of sojaroom
-
geraspte parmezaan
-
6 blaadjes salie
-
1 handjevol walnoten
-
peper
Directions
De pompoenen maken stilaan plaats voor kerstdecoraties, maar in de keuken blijven we nog even koken met pompoen. Laatst maakte ik een heerlijke pompoensoep, en met de rest ontstond dit recept voorKalkoenrolletjes met tagliatelle en pompoen. Ik serveerde er kalkoenrolletjes bij, gevuld met Italiaanse ham of prosciutto, comtékaas en een salieblad – een beetje geïnspireerd op saltimbocca.
Bij saltimbocca worden dunne plakjes kalfsvlees belegd met een plakje rauwe ham en een salieblad. Sommigen rollen het vlees op – precies wat ik nu met kalkoen heb gedaan. (probeer deze visversie ook eens) Om het gerecht wat smeuïger te maken, legde ik er ook een paar plakjes comtékaas tussen.
Wat de tagliatelle met pompoen betreft, daarvoor haalde ik mijn inspiratie ook uit de Italiaanse keuken, waar pompoen en salie vaak samen worden gebruikt, bijvoorbeeld bij ravioli met pompoen en salieboter. Ik gebruikte trouwens een butternut of flespompoen en voor wie glutenvrij eet, gebruik glutenvrije tagliatelle.
Meer pompoenrecepten? Kijk hier!
Laat je ons weten wanneer je het recept van deze Kalkoenrolletjes met tagliatelle en pompoen geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
De kalkoenrolletjesKlop de kalkoenlapjes één voor één tussen twee vellen vershoudfolie tot een dun lapje vlees. Bestrooi met peper, zout en Italiaanse kruiden. Beleg elk lapje met een plakje Parma- of andere ham, de comtékaas en een blaadje salie. Rol het vlees op, met de vulling uiteraard aan de binnenkant, en steek het vast met een prikkertje. Verhit wat boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Zet het vuur lager en bak verder tot het vlees gaar is, ongeveer 6-8 minuten. Houd ze warm. |
2
Done
|
De tagliatelle met pompoenKook de tagliatelle al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de gepelde ui en knoflook, en snijd de geschilde butternutpompoen in kleine blokjes. Verwarm een beetje olijfolie en stoof hierin de ui en knoflook glazig. Voeg dan de pompoenblokjes toe en roerbak ze ongeveer 5 minuten. Voeg 100 ml water toe en laat de pompoen op zacht vuur garen tot hij bijna gaar is. Doe de room erbij en de helft van de fijngesneden salie en laat inkoken tot sausdikte. Roer er de geraspte Parmezaan door en breng op smaak met peper en zout. Voeg tenslotte de al dente gekookte tagliatelle toe en roer goed door. |
3
Done
|
AfwerkingSchik de tagliatelle met pompoen op verwarmde borden, leg de gehalveerde kalkoenrolletjes ernaast en strooi de gehakte walnoten en de resterende salieblaadjes eroverheen. |