Ingredients
-
200 g koude gekookte rijst (Thaise, basmati ...)
-
1 ui
-
2 look
-
1 koffielepel geraspt gember
-
1 wortel
-
1 kopje gekookte (diepvries)erwtjes
-
6 bruine champignons
-
1/2 rode paprika
-
koolzaadolie
-
2 eetlepels ketjap manis
-
1 eetlepel lichte sojasaus
-
2 bio eieren
-
1 scheutje melk of sojasmelk
-
1 lente-ui
-
2 eetlepels krokant gebakken uitjes (kant- en-klaar)
-
1/2 - 1 rode chilipepernaar smaak
-
Directions
Nasi goreng betekent eigenlijk gebakken rijst en je kunt het als hoofdgerecht of als bijgerecht serveren. Je kunt er heel gemakkelijk restjes in verwerken. Geef er voor een echte Indonesische nasi goreng eventueel gebakken uitjes bij, een spiegelei, atjar (zoetzure groenten), sambal (smaakmaker op basis van pepers), kroepoek en pindasaus. Voor een niet vegetarische versie kan er saté bij of gebraden kip.
Steps
1
Done
|
Klop de eieren los met een scheutje melk, peper en zout. Verhit een beetje olie in een wok en bak hierin het ei of doe dat in een aparte pan. Schep het ei uit de pan en snijd het in reepjes. |
2
Done
|
Maak de groenten schoon en snijd in fijne dobbelsteentjes. Rasp de look en gember en snijd de lente-ui in ringen. |
3
Done
|
Verhit opnieuw een beetje olie in de wok en bak hierin de ui, look en gember gedurende 2 minuten, voeg vervolgens de andere groenten en champignons toe en roerbak nogmaals 3 – 4 minuten. Doe de rijst erbij en schep goed om, giet er vervolgens de ketjap en sojasaus over er schep goed om. Laat de rijst door en door warm worden. Breng op smaak met peper, zout en eventueel extra sojasaus. Meng er vlak voor het opdienen de reepje ei onder en werk af met lente-ui, gebakken uitjes en eventueel chilipeper. |