Ingredients
-
100 g kipfiletmag ook varkensvlees zijn
-
1 liter kippenbouillon
-
maïzena
-
1/2 blok vaste tofu
-
25 g bamboescheuten
-
1 lente-ui
-
25 g boomoren (geweekt)gedroogde Chinese paddenstoelen
-
3 shiitakes
-
1 eetlepeel lichte sojasaus
-
2 eetlepels rijstazijnmag ook gewone alcoholazijn zijn
-
1 plakjes van 0,5 cm gemberwortel (vers)
-
1 koffielepel geroosterde sesamolie
-
2 bio eieren
-
peper
-
1/2 theelepel sambalof meer
Directions
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Snijd het vlees in dunne reepjes, doe het in een kom, bestrooi het met zout en ½ el maïzena en laat even rusten. Snijd de tofu, paddenstoelen, bamboescheuten en lente-ui in reepjes. Breng de bouillon aan de kook, voeg het vlees, de tofu en groenten toe en laat dit 2 minuten zachtjes doorkoken. Voeg de sojasaus, zout, azijn en fijn geraspte gemberwortel toe. Los 2 à 3 el maïzena op in wat water, zodat er een papje ontstaat. |
2
Done
|
Bind de soep met een beetje van het maïzena papje tot een lichtgebonden soep ontstaat. Giet al roerend een dunne straal geklopt ei door de soep. Breng tenslotte op smaak met peper, sambal en sesamolie. |