2 0
Pikant-zure soep (Suan La Tang)

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
100 g kipfilet mag ook varkensvlees zijn
1 liter kippenbouillon
maïzena
1/2 blok vaste tofu
25 g bamboescheuten
1 lente-ui
25 g boomoren (geweekt) gedroogde Chinese paddenstoelen
3 shiitakes
1 eetlepeel lichte sojasaus
2 eetlepels rijstazijn mag ook gewone alcoholazijn zijn
1 plakjes van 0,5 cm gemberwortel (vers)
1 koffielepel geroosterde sesamolie
2 bio eieren
peper
1/2 theelepel sambal of meer

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pikant-zure soep (Suan La Tang)

Features:
  • Glutenvrij
  • Pittig
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share
Heel lang geleden maakte ik deze pikant-zure soep (Suan La Tang) voor een feestje bij mij thuis. Ik herinner me dat ik daarmee ontzettend veel succes oogstte. Het lijkt ook één van de meest gezochte recepten op deze blog te zijn. Soms bestel ik de licht pikant-zure soep op restaurant, maar hij is eigenlijk ontzettend gemakkelijk zelf te maken. De ingrediënten zijn te vinden in de meeste supermarkten. Albert Heijn heeft bijvoorbeeld een groot assortiment. Mocht je de boomoren niet vinden, dan kunnen die weggelaten worden. In Chinese restaurants verschillen de smaken en ingrediënten weleens. Je vindt hem onder pikant-zure soep, suan la tang of pekingsoep. Het werd tijd dat ik het recept nog eens van onder stof haalde et voilà.
Zin in meer soep? Kijk hier eens.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!

 

Steps

1
Done

Snijd het vlees in dunne reepjes, doe het in een kom, bestrooi het met zout en ½ el maïzena en laat even rusten. Snijd de tofu, paddenstoelen, bamboescheuten en lente-ui in reepjes. Breng de bouillon aan de kook, voeg het vlees, de tofu en groenten toe en laat dit 2 minuten zachtjes doorkoken. Voeg de sojasaus, zout, azijn en fijn geraspte gemberwortel toe. Los 2 à 3 el maïzena op in wat water, zodat er een papje ontstaat.

2
Done

Bind de soep met een beetje van het maïzena papje tot een lichtgebonden soep ontstaat. Giet al roerend een dunne straal geklopt ei door de soep. Breng tenslotte op smaak met peper, sambal en sesamolie.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
scampi rijst, kokos
previous
Scampi in krokant kokosjasje en pittige aubergine
koolvis erwtenpuree
next
Koolvis met erwtenpuree
scampi rijst, kokos
previous
Scampi in krokant kokosjasje en pittige aubergine
koolvis erwtenpuree
next
Koolvis met erwtenpuree

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here