Ingredients
-
1 venkelliefst met loof
-
2 navelsinaasappel
-
enkele zwarte olijven
-
1 koffielepel zachte mosterd
-
4 eetlepels olijfolie extra vergine
-
2 eetlepels witte wijnazijn of chardonnay azijn
-
peper en zout
Directions
Een frisse salade van venkel en sinaasappel voor bij de BBQ of bij een stukje vis. Eenvoudig en snel te maken. Venkel en sinaasappel lijken voor elkaar gemaakt.
Misschien vind je deze venkelsalade met sinaasappel en gerookte zalm ook wel lekker.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Schaaf de venkelknol in dunne plakjes en verdeel over een schaal. Schil de sinaasappel tot het vruchtvlees zichtbaar is, snijd in plakjes en verdeel over de venkel. Werk de salade af met het fijngesneden venkelloof en de olijven. Meng mosterd, olie, azijn, sinaasappelsap, peper en zout tot een vinaigrette en besprenkel hiermee, vlak voor het opdienen, de salade. |