Ingredients
-
Het varkenshaasje
-
ca. 600 - 700 g varkenshaasje
-
5 eetlepels donkere sojasaus
-
1 eetlepel honing
-
3 eetlepels tomatenpuree
-
2 look
-
2 theelepels sambal
-
peper en zout
-
olijfolie
-
Het overige
-
kokosolie
-
1 eetlepel geraspte gember
-
3 sjalot
-
4 eetlepels mirinJapanse kookwijn
-
2 eetlepels lichte sojasaus
-
1 eetlepel oestersaus
-
500 g groene asperges
-
1 eetlepel sesamzaad
-
300 g Chinese noedelseiernoedels of andere
-
enkele druppels sesamolie
-
Directions
We houden het nog even op asperges. Al zou met dit mooie weer een barbecue gerecht ook niet misstaan. Je kunt de twee ook combineren en asperges op de barbecue bereiden of ze in een lekkere salade verwerken. Het varkenshaasje hieronder kan sowieso perfect op de grill klaargemaakt worden en de marinade pas ook bij ribbetjes of zelfs kip. Over veelzijdigheid gesproken …
Steps
1
Done
|
Het varkenshaasjeRoer sojasaus, honing, tomatenpuree, knoflook, sambal en zout door elkaar. Smeer het vlees hiermee in en laat het ca 30 minuten of langer marineren. Verwarm de oven voor op 180°. Bak het vlees aan, zodat het rondom bruin ziet en laat het gedurende ca. 15 minuten verder garen in de oven. Haal het vlees uit de oven en wikkel het in aluminiumfolie en laat het op een warme plaats rusten. Snijd het voor het opdienen in plakken ca. 1,5 – 2 cm dikte. |
2
Done
|
Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de sjalot en gember ca. 2 minuten. Voeg de mirin, sojasaus, oestersaus en een klein scheutje water toe en laat ca. 2 minuten zachtjes koken. Voeg de in gelijke stukken gesneden asperges toe en ‘stoom’ onder voortdurend omscheppen in ca. 6 – 8 minuten bijtgaar. Voeg indien nodig wat extra water toe en breng dan opnieuw op smaak. Bestrooi met sesamzaad. Kook de noedels 3 minuten in gezouten water. Giet ze af en breng op smaak met sesamolie en sojasaus. Snijd het vlees in plakken van ca. 1,5 à 2 cm en serveer met de asperges en noedels. |