• Home
  • Aziatisch
  • Varkenshaasje met groene asperges, zoete rijstwijn en gember
0 0
Varkenshaasje met groene asperges, zoete rijstwijn en gember

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Het varkenshaasje
ca. 600 - 700 g varkenshaasje
5 eetlepels donkere sojasaus
1 eetlepel honing
3 eetlepels tomatenpuree
2 look
2 theelepels sambal
peper en zout
olijfolie
Het overige
kokosolie
1 eetlepel geraspte gember
3 sjalot
4 eetlepels mirin Japanse kookwijn
2 eetlepels lichte sojasaus
1 eetlepel oestersaus
500 g groene asperges
1 eetlepel sesamzaad
300 g Chinese noedels eiernoedels of andere
enkele druppels sesamolie

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Varkenshaasje met groene asperges, zoete rijstwijn en gember

Cuisine:

Ingredients

  • Het varkenshaasje

  • Het overige

Directions

Share

We houden het nog even op asperges. Al zou met dit mooie weer een barbecue gerecht ook niet misstaan. Je kunt de twee ook combineren en asperges op de barbecue bereiden of ze in een lekkere salade verwerken. Het varkenshaasje hieronder kan sowieso perfect op de grill klaargemaakt worden en de marinade pas ook bij ribbetjes of zelfs kip. Over veelzijdigheid gesproken …

 

 

 

Steps

1
Done

Het varkenshaasje

Roer sojasaus, honing, tomatenpuree, knoflook, sambal en zout door elkaar. Smeer het vlees hiermee in en laat het ca 30 minuten of langer marineren. Verwarm de oven voor op 180°. Bak het vlees aan, zodat het rondom bruin ziet en laat het gedurende ca. 15 minuten verder garen in de oven. Haal het vlees uit de oven en wikkel het in aluminiumfolie en laat het op een warme plaats rusten. Snijd het voor het opdienen in plakken ca. 1,5 – 2 cm dikte.

2
Done

Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de sjalot en gember ca. 2 minuten. Voeg de mirin, sojasaus, oestersaus en een klein scheutje water toe en laat ca. 2 minuten zachtjes koken. Voeg de in gelijke stukken gesneden asperges toe en ‘stoom’ onder voortdurend omscheppen in ca. 6 – 8 minuten bijtgaar. Voeg indien nodig wat extra water toe en breng dan opnieuw op smaak. Bestrooi met sesamzaad. Kook de noedels 3 minuten in gezouten water. Giet ze af en breng op smaak met sesamolie en sojasaus. Snijd het vlees in plakken van ca. 1,5 à 2 cm en serveer met de asperges en noedels.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Venusschelpen met chorizo, een zalfje van witte bonen en gremolata
next
Gegrilde aubergine salade
previous
Venusschelpen met chorizo, een zalfje van witte bonen en gremolata
next
Gegrilde aubergine salade

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here