Ingredients
-
500 g cucamelons of muismeloentjes
-
3 eetlepels zout
-
1 sjalot
-
1 teentje knoflook
-
250 ml natuurazijn
-
250 m water
-
100 g rietsuiker
-
10 zwarte peperbollen
-
1 theelepel mosterdzaad
-
1 theelepel gedroogde dille
-
glazen bokaaltjes met schroefdeksel
Directions
Cucamelons of muismeloentjes lijken op inimini meloentjes, maar ze smaken eerder naar komkommer. Toen ik in het voorjaar een plantje in de moestuin plantte, had ik geen vermoeden dat er zoveel vruchten aan zouden komen. Rauw verwerk je cucamelons zoals komkommer en je kunt ze als gezond tussendoortje eten. Maar, wat doe je als je teveel muismeloentjes hebt? Inmaken natuurlijk. Zoetzuur ingemaakte cucamelons kun je imaken zoals augurken. Let wel dat je ze een nacht op voorhand gezouten in de koelkast zet. De volgende dag kan je ze dan verder afwerken. Lees hieronder de instructies.
Verwerk je verse muismeloentjes in frisse salades of zomerse gerechten zoals burata met komkommer en aardbei of zalm op rookplank.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Eet je glutenvrij? Kijk dan ook eens op onze website www.glutenvrijleven.be
Steps
1
Done
|
Dag 1Was de muismeloentjes, verwijder eventuele steeltjes. Doe ze in een afsluitbare pot of schaal en bestrooi ze met het zout. Zet afgedekt 24 u in de koelkast. |
2
Done
|
Dag 2Spoel de meloentjes grondig en laat uitlekken. Snij de sjalot in ringen en de knoflook in plakjes. Verwarm azijn, suiker en water in een kookpot. Voeg de sjalot, look, peperbollen, mosterdzaad, dille en cucamelons toe. Breng 6 - 8 minuten aan de kook. |
3
Done
|
Steriliseer de bokaaltjes in kokend water en laat ze uitlekken op een schone thee-/keukendoek. Vul de bokaaltjes, maar niet tot helemaal aan de rand, met de cucamelons. Giet het hete azijnmengel erover, maar laat 0,5 cm bovenaan open. Schroef de dekseltjes erop en laat de bokaaltjes omgekeerd op een schone theedoek afkoelen. |
4
Done
|
Bewaren en gebruikBewaar de zoetzuur ingemaakte cucamelons tot minstens 6 maanden op een donkere plaats. Eén keer geopend blijven ze tot 2 weken goed. |
2 Comments Hide Comments
De theelepel glazen bokaaltjes heb ik maar vervangen door mosterdzaad 😆, vandaag voor t eerst gemaakt, ben heel benieuwd
Oeps, daar was iets misgegaan. Bedankt om het te melden! Nog even geduld, maar het wachten wordt beloond.