0 0
Taco shells met frisse mangosalade en gemarineerde rode ui

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
De gemarineerde ui
1 rode ui
3 eetlepels rietsuiker
50 ml natuurazijn
De taco's
6 Taco shells
1 rijpe mango
1/3 komkommer
1 kleine avocado
1 lente-ui
1 limoen
2 eetlepels witte balsamico
1 snuifje bloemsuiker facultatief
1 mespunt chilipoeder
1 takje of 8 blaadjes munt
2 takjes koriander
peper en zout

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Taco shells met frisse mangosalade en gemarineerde rode ui

de ultieme zomersnack

Features:
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • Vegan
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • De gemarineerde ui

  • De taco's

Directions

Share

Het zomert en dat vraagt om lichte gerechten. Wat eet jij het liefst op een zonnige zomerdag? Steek je de barbecue aan of ga je voor een lekkere salade? Wij hebben deze week o.a. een caesar salade op het menu staan, maar ook deze taco shells met frisse mangosalade en gemarineerde rode ui. Een andere klassieker bij warm weer is vitello tonnato, die we vaak met rosbief van de slager maken i.p.v. kalfsvlees. Waar je ook zin in hebt, je vindt in elk geval heel inspiratie op deze blog.

Je kunt deze taco’s als hapje bij het aperitief serveren, maar ook als voorgerecht of als onderdeel van een tapasschotel. De mango smaakt lekker zoet, de avocado romig en de komkommer, limoen en munt zorgen voor de frisse toets. Verder zit er nog een beetje witte balsamico in. De taco’s worden afgewerkt met gemarineerde rode ui, die je ruim op voorhand kunt maken.

Ik zie het helemaal zitten om met een glaasje ice tea en dit hapje te genieten vanuit mijn nieuwe ligzetel die ik vorige week bij vakantieveilingen won. De zomer lacht me toe.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. We zijn trouwens ook op Pinterest te vinden. Hopelijk tot gauw!

Steps

1
Done

De gemarineerde rode ui

Breng de suiker en azijn in een steelpannetje aan de kook en laat de suiker oplossen. Snij de ui intussen met een mandoline of groenteschaaf in dunne ringen. Doe de uiringen in een afsluitbaar potje en overgiet met de azijn. Laat 30 minuten trekken. Je kunt deze uitjes enkele weken in de koelkast bewaren.

2
Done

De taco's

Plaats de taco's 10 minuten in een voorverwarmde oven van 120°C, zodat ze extra krokant worden. Snijd intussen de geschilde mango, komkommer en avocado in gelijke blokjes. Overgiet met het sap van 1 limoen, een snuifje bloemsuiker en de witte balsamico. Breng op smaak met de chilipeper, peper, zout, fijn gesneden lente-ui, fijngehakte munt en koriander. Voeg eventueel wat extra bloemsuiker toe als je het geheel te zuur vindt.

3
Done

Vul de taco schelpen met de salade en werk af met de gemarineerde rode ui.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Glutenvrije rabarbertaart met frangipane
previous
Glutenvrije rabarbertaart met frangipane
Surf en turf van gegrilde steak en inktvisringen
next
Surf en turf van gegrilde steak en inktvisringen
Glutenvrije rabarbertaart met frangipane
previous
Glutenvrije rabarbertaart met frangipane
Surf en turf van gegrilde steak en inktvisringen
next
Surf en turf van gegrilde steak en inktvisringen

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here