Ingredients
-
De gemarineerde ui
-
1 rode ui
-
3 eetlepels rietsuiker
-
50 ml natuurazijn
-
De taco's
-
6 Taco shells
-
1 rijpe mango
-
1/3 komkommer
-
1 kleine avocado
-
1 lente-ui
-
1 limoen
-
2 eetlepels witte balsamico
-
1 snuifje bloemsuikerfacultatief
-
1 mespunt chilipoeder
-
1 takje of 8 blaadjes munt
-
2 takjes koriander
-
peper en zout
Directions
Het zomert en dat vraagt om lichte gerechten. Wat eet jij het liefst op een zonnige zomerdag? Steek je de barbecue aan of ga je voor een lekkere salade? Wij hebben deze week o.a. een caesar salade op het menu staan, maar ook deze taco shells met frisse mangosalade en gemarineerde rode ui. Een andere klassieker bij warm weer is vitello tonnato, die we vaak met rosbief van de slager maken i.p.v. kalfsvlees. Waar je ook zin in hebt, je vindt in elk geval heel inspiratie op deze blog.
Je kunt deze taco’s als hapje bij het aperitief serveren, maar ook als voorgerecht of als onderdeel van een tapasschotel. De mango smaakt lekker zoet, de avocado romig en de komkommer, limoen en munt zorgen voor de frisse toets. Verder zit er nog een beetje witte balsamico in. De taco’s worden afgewerkt met gemarineerde rode ui, die je ruim op voorhand kunt maken.
Ik zie het helemaal zitten om met een glaasje ice tea en dit hapje te genieten vanuit mijn nieuwe ligzetel die ik vorige week bij vakantieveilingen won. De zomer lacht me toe.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. We zijn trouwens ook op Pinterest te vinden. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
De gemarineerde rode uiBreng de suiker en azijn in een steelpannetje aan de kook en laat de suiker oplossen. Snij de ui intussen met een mandoline of groenteschaaf in dunne ringen. Doe de uiringen in een afsluitbaar potje en overgiet met de azijn. Laat 30 minuten trekken. Je kunt deze uitjes enkele weken in de koelkast bewaren. |
2
Done
|
De taco'sPlaats de taco's 10 minuten in een voorverwarmde oven van 120°C, zodat ze extra krokant worden. Snijd intussen de geschilde mango, komkommer en avocado in gelijke blokjes. Overgiet met het sap van 1 limoen, een snuifje bloemsuiker en de witte balsamico. Breng op smaak met de chilipeper, peper, zout, fijn gesneden lente-ui, fijngehakte munt en koriander. Voeg eventueel wat extra bloemsuiker toe als je het geheel te zuur vindt. |
3
Done
|
Vul de taco schelpen met de salade en werk af met de gemarineerde rode ui. |