De top 5 beste feestmenu’s van Kook Leef Geniet
We moesten een titel verzinnen 😉 Nee, even serieus. Dit is van alle recepten die we ooit op deze blog gepost hebben momenteel de top 5 beste feestmenu’s van Kook Leef Geniet. Het zijn heel erg haalbare recepten met ingrediënten die je makkelijk vindt. We hopen dat je er iets aan hebt. Het is natuurlijk vrij om te switchen, iets toe te voegen of weg te laten. Mocht je hier je gading nog niet vinden kijk dan verder op onze blog. Er valt nog veel meer te ontdekken!
This Menu Will Jingle Your bells
Een menu voor fijnproevers, die graag uitpakken met fine dining. De gerechten zien er stuk voor stuk uit alsof ze rechtstreeks van de cateraar komen. Oké onze bescheidenheid is hier even zoek 😉
Bladerdeeghapje met avocado en grijze garnalen
Coquilles en groene asperges met misoboter op de barbecue
Kort gebakken zalm met komkommer, venkel, sinaasappel en kervelolie
Wilde eend met bramen, vijgen en witloof
Wentelteefjes van rozijnenbrood, vanilleparfait en gepocheerde appel
Glutenfree but not fun free
Een feestmenu voor de glutenvrije foodies onder ons of wanneer je een gast met een glutenallergie ontvangt. Je kunt het bovenstaande menu als basis nemen en enkele glutenvrije varianten toevoegen. Je andere tafelgenoten zullen het verschil niet merken.
Chips van lomo
Scampi’s met kervelpasta en jus van kervel
of
Mosselen Poulette
Wilde eend met bramen, vijgen en witloof
of
Op vel gebakken kabeljauw
Wentelteefjes van rozijnenbrood, vanilleparfait en gepocheerde appel
A Merry Veggie Christmas
De tijd dat men niet wist wat klaar te maken wanneer er een vegetariër op bezoek kwam is voor goed voorbij.
Hapje van knolselderij met kruidenvinaigrette en hazelnoten
en/of
Vegan hapje met ‘lox’, roomkaas en kappertjes
Vegetarische miso bouillon met kruidenomelet en cantharellen
Stoofpotje met herfstgroenten en risotto van 5 granen
Suikervrij dessert met citroen mascarpone en blauwe bessen
Classic with a tWiSt
Niks mis met klassiekers, maar waarom ze niet in een nieuw jasje steken?
Tomaat-garnaal
Zalmtartaar
of
Coquilles met frisse erwtencrème
Hertenbiefstuk met chocoladesaus en kastanjepuree
Dessert van aardbeien, bladerdeeg en een crème van mascarponeroom
Feliz Navidad
Bye, bye klassieke gourmet, hello Spaanse Tapas Gourmet!
Lekker lang tafelen met weinig voorbereiding dat doe je met deze nieuwe gourmet.
We hopen dat we je een beetje geïnspireerd hebben en wensen je alvast geweldige feesten in je bubbel!
Laat je ons weten wanneer je een tip of recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram of door ons te taggen @kookleefgeniet Hopelijk tot gauw!